Wonen op niveau in de Poort van Breda
|   Introductie   |   Poortershof   |   VvE   |   Te koop   |   Links   |   Contact   |

Introductie

Geachte lezer,

Welkom op de website van de Poort van Breda!

De Poort van Breda is een appartementencomplex met 58 luxe appartementen. Dit in 2000 gereed gekomen complex is van de hand van de Belgische architect Charles Vandenhove. Met zijn bijzonder fraaie en opvallende ontwerp is het een van de meest markante gebouwen van de stad en voor iedere Bredanaar is het een bekende en bijzondere blikvanger. Met name de trotse toren met zijn zilverkleurig dakbeslag is een ware sensatie. In 2001 koos de Bredase bevolking het gebouw met overgrote meerderheid uit als winnaar van de Architectuurprijs Breda 2001 die was bestemd voor het mooiste dan wel meest bijzondere gebouw in de stad over de periode 1997 tot en met 2000.

Het appartementencomplex past perfect in het oude stadshart van Breda. Enerzijds is het een gebouw met een klassieke uitstraling, de architect heeft namelijk beoogd met het gebouw de oude verdedigingswerken (stadsmuur met torens) in herinnering te roepen, daarnaast aansluitend bij de omringende woningen uit de 19e eeuw. Terwijl het bijzondere ontwerp met zijn zinken daken en rode gevelsteen, het vrij gebruik van klassieke decoraties als kapitelen en halfronde zuilen tegelijkertijd gekenmerkt kan worden als een prachtig voorbeeld van "postmoderne" architectuur.

Het appartementencomplex is gelegen in het centrum van Breda, dat wil zeggen aan de singel die het oude stadshart omsluit en tevens bij het Valkenbergpark, dat ongetwijfeld kan gelden als een van de mooiste stadsparken van Nederland. Het winkelcentrum, het historisch stadshart met de Grote Markt en de Grote Kerk enerzijds en het NS-station anderzijds liggen op enkele minuten loopafstand.

De 58 appartementen zijn stuk voor stuk uniek in inrichting en ontwerp. En uiteraard voorzien van alle gemakken. Voor de bewoners is er verder een gemeenschappelijk, mooi ingericht binnenplein en een veilige ondergrondse parkeergarage. Uit eigen ervaring weten wij dat de Poort van Breda ook van binnen sensationeel is ... namelijk om in te wonen!

Elders op deze site kunt u verdere informatie vinden over de Poort van Breda. Uiteraard zijn wij bereid om u desgewenst van aanvullende informatie te voorzien. Neemt u vooral contact met ons op indien u meer wilt weten!

Met vriendelijke groet, het bestuur van de VvE